Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с аудио системата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с аудио системата

Здравейте! Да споделя проблема си със музиката в колата. Със оригиналния плеър съм, не съм го пипал. Пуснах няколко диска и повечето не ми ги четеше. Пусках CD, CD-R, CD-RW и няколко диска със някакви колекции от музика. Тези дискове само ми ги прочете обаче тези дискове са направени от някакви фирми, искам да кажа примерно от Глобул правят някакъв диск със музика и т.н. Не ми се занимаваше да разбера какъв е проблема на плеъра и реших да си взема FM трансмитер. Днес пробвах един, обаче проблема е, че като го пъхна не може да се задържи вътре във отвора на запалката и се дърпа нагоре и изключва. Въртях, сучех, закрепих го за малко обаче след няколко секунди пак се вади. Също така от трансмитера се чува леко пръщене и музиката е малко заглушена. Някакви идеи как да си пусна моя музика в колата? Сега нямам възможност да сменя плеъра и за това търся друга алтернатива. Дайте съвети
    147 1.9 JTD 2004
    сивичък металик

Колега кажи каква е колата, коя година е за да се види с кой фабричен плеър е, ако е 147 с босе озвучаване ли е?
    156 Sportwagon 1.6 TS 00'

Comment

Трябва да огънеш леко пластините на трансмитера и няма да излиза. За да не пука го направи на 107.7 примерно, някъде накрая на скалата където няма радиопредавания.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колата е 147 2004 година (в профила ми пише). Днес се консултирах с по-запознат от мен и ми обясни, че стоковите плеъри не поддържат мп3-ки или поне така разбрах. Каза ми да запиша на CD диск 10-15 песни и да пробвам. На CD диска, както някои знаят, максимума е 700 MB и 80 минути обща продължителност. Подмятаха ми се тука няколко CD диска, обаче при опит да запиша 2-3 песни с 5-6 минути обща продължителност ми даде някаква грешка от рода: Error бля бля бля някакви си килобайти. С Nero Express се опитах да запиша ама гредичка... Явно трябва един нов плеър и толкова ама сега малко ми се свиди да го сменя. Поне ми казаха, че отзад на плеъра е евробукса и само откачам стария и закачам новия. Не знам дали контурите на новия плеър ще паснат с очертанията на мястото за стария. Ако някой със същата година е сменял да удари едно рамо

ПП. За трансмитера пластинкита ще пробвам да ги огъна и да видим дали като влезе ще щракне и да се закрепи. Има ли вероятност различните трансмитери да са по-къси или по-дълги (говоря за това което се пъха в запалката)? Пробвах на 108.00 и надолу. Смущението си остава. Сигурно като се пътува от град на град ще изчезне пръщенето поради липсата на радиостанция около тази която Аз съм си я нагласил, но Аз искам да си е чист звука постоянно.
        Last edited by ludpich; d.m.y г., 19:44.
        147 1.9 JTD 2004
        сивичък металик

Comment

колега просто запиши диска в правилния формат
          Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
          Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
          Alfa Romeo GT 1.8 TS
          Yamaha R6

Comment

аз имам 'дива' и няма паразитни шумове, вероятно твоя се е случил некачествен, едно зарядно ми излизаше така и с островърхи клещи модифицирах леко пластините, сега не излиза

Comment

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
              колега просто запиши диска в правилния формат
              Какво имаш предвид?
              147 1.9 JTD 2004
              сивичък металик

Comment

Да запишеш диск в CDA формат (маке audio CD).
                Не би трябвало да има проблем да направиш това с Nero.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Става, но само десетина песни на диск.

Comment

Ще видя да купя нов диск и да пробвам. Ама преди като пробвах да запиша ми изписа някаква грешка при положение, че спазвам всички стъпки, както и да е.

Малко извън темата. Понеже ми се налага да отида до КАТ в Търново, някой да знае дали дирекцията за регистрация на МПС във Търново ще работи във този Понеделник на 30.12 и ако да, от колко до колко часа. Благодаря предварително
                    147 1.9 JTD 2004
                    сивичък металик

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Става, но само десетина песни на диск.
                      E да де, но не и както колегата писа - при обща продължителност от няколко минути да те "наплюе"
                      А и всяка записвачка ти показва, колко време ти заема компилацията и колко ти остава, преди да я пуснеш да се пече. В т.ч и Nero.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Една добавка. Записваш на възможно най-бавната скорост на Нерото. И естествено - хубав диск.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v (115hp) /04
                        opel kadett E 1.3 karavan - ex

Comment

Аз също имам проблем с фабричния плеър. Записвам само аудио дискове на ниска скорост в повечето случаи тръгват,но при неравност или дупка спира и дава cd error. Дали с почистване на окото ще се оправи или трябва да се сменя с друг?
                          159 2.4 JTDM HIGH
                          147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

Първоначално публикувано от cec21 Покажи съобщение
                            Аз също имам проблем с фабричния плеър. Записвам само аудио дискове на ниска скорост в повечето случаи тръгват,но при неравност или дупка спира и дава cd error. Дали с почистване на окото ще се оправи или трябва да се сменя с друг?
                            Колега, до колкото знам прескачането е нерешим проблем. Моят също прескача от дупки, но продължава. Ако е от окото, би трябвало изобщо да не тръгва...Май сме за нови плеъри, което обаче загрозява конзолата според мен, де...

Comment

Колега записваш на най - ниска скорост диска в аудио формат мойе да го направиш и с windows media player ако не трагне тогава търси ново CD !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                              X